Studenten van Friesland College komen met activiteiten die wél doorgaan

08 des 2020 - 18:13

Studenten van het Friesland College zijn deze hele week bezig met het bedenken van activiteiten voor kwetsbare groepen die in coronatijd toch door kunnen gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om activiteiten voor mensen met een beperking, ouderen of daklozen. Een groep studenten van allemaal verschillende opleidingen is speciaal voor dit doel bij elkaar gezet.

Friesland College betinkt aktiviteiten

"Wij willen de studenten hiermee iets extra's bieden, maar ze tegelijk ook de kans geven om iets voor de maatschappij te doen", zo vertelt Ruben Mulder van het Friesland College. "Het gaat dan bijvoorbeeld om iets voor daklozen of voor de mensen die worden opgevangen door FIER."

Maar hoe dat er dan precies uit moet zien, dat weten de begeleiders en de studenten op dag één nog niet. Dylan: "Ik heb er eigenlijk nog niet heel erg over nagedacht, maar het lijkt me wel heel moeilijk. Ik ben benieuwd waar iedereen mee komt." Cath: "Het is nog nooit gedaan, dus je begint helemaal opnieuw. Maar ik denk wel dat het kan als we het in groepjes met verschillende achtergronden aanpakken."

De studenten gaan drie dagen lang in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Cornelis Trooststraat in Leeuwarden aan de slag met verschillende 'brainstorm'-oefeningen. Dit gebeurt op een corona-veilige manier doordat ze een vrij grote zaal gebruiken en voor een groot deel van de dag mondkapjes op hebben.

Volgens docent Mulder is het project ook opgezet om de studenten even achter de computer vandaan te halen. "Ze volgen nu voornamelijk online lessen en dat is voor MBO'ers best wel zwaar. Nu kunnen we ze iets leuks bieden, dat tegelijk ook nuttig is."

Studenten Friesland College bedenken activiteiten die coronaproof zijn

(Advertentie)
(Advertentie)