Halfjaar cel geëist tegen Hagenaars voor bedreiging met vuurwapen in Drachten

Justitie eist celstraffen van een halfjaar plus drie maanden voorwaardelijk tegen twee inwoners van Den Haag (20 en 29 jaar). Zij zouden in de nacht van 22 juni op de Melkkelder in Drachten hebben bedreigd met een vuurwapen.
Rechtbank Noord-Nederland (RNN) in Leeuwarden © Omrop Fryslân, Sian Wierda
De verdachten kwamen de mannen, een 26-jarige Groninger en een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats, 's nachts tegen op straat. Volgens de slachtoffers haalde de 20-jarige een vuurwapen tevoorschijn, laadde het pistool door en richtte het op hun. De mannen zetten het op een lopen.
De Hagenaars bivakkeerden destijds in Drachten. Ze gaven toe dat ze ze bezig hielden met drugsdealen, maar ze zouden de twee mannen niet hebben bedreigd. Ze zeiden dat het precies andersom was gegaan: de mannen zouden hun hebben bedreigd. Het zouden drugsdealers zijn, die hen beschouwden als concurrenten. De twee werden 's nachts aangehouden in een woning aan de Melkkelder.
Omdat er een wapen in het spel was, verrichte een arrestatieteam de aanhouding. Daarbij werd een schot gelost. In de woning werd cocaïne en heroïne aangetroffen. Beide verdachten hebben een strafblad. Officier van justitie Erik Veen geloofde niets van het verhaal van de Hagenaars. De verklaringen van de slachtoffers komen volgens de officier "behoorlijk overeen". De rechtbank doet op 22 december uitspraak.