Gemeente meet verkeer in Wolvega om drukke weg veiliger te kunnen maken

07 des 2020 - 20:57

De gemeente Weststellingwerf telt de komende dagen hoeveel auto's er over de Lycklamaweg in Wolvega rijden. Langs deze weg komt veel verkeer en daarom wil de gemeente kijken op welke manier ze voor meer veiligheid kunnen zorgen.

De Lycklamaweg in Wolvega - Foto: Google Street View

Eerder zijn er al maatregelen genomen om de Lycklamaweg rustiger en veiliger te maken. Zo zijn er banen gekomen, waar fietsers kunnen wachten bij de spoorwegovergang, en ligt er een bypass bij de rotonde. Bovendien komt er binnenkort een inrijdverbod voor vrachtwagens.

Maar de gemeente wil ook kijken of ze de weg anders kunnen inrichten. Bewoners langs de weg konden afgelopen zomer al hun wensen en ideeën doorgeven. Die zullen worden meegenomen in het plan. Voor het plan zijn ook cijfers nodig, en daarom meet de gemeente met ingang van woensdag een week lang op twaalf verschillende locaties hoeveel auto's er langskomen en hoe hard ze rijden.

Alles wordt meegenomen in het plan, dat begin 2021 op tafel komt te liggen. Of dat plan vervolgens ook doorgaat, hangt af van de kosten. De gemeenteraad zal hierover besluiten.

(Advertentie)
(Advertentie)