150 nieuwe besmettingen in Fryslân, meeste sinds 26 oktober

07 des 2020 - 14:26

Er zijn de afgelopen 24 uur in Fryslân 150 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat zijn er veertien meer dan zondag, toen waren het er 136. Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen over de afgelopen zeven dagen is 120. De laatste keer dat Fryslân meer dan 150 besmettingen had op een dag, was op 26 oktober.

Het dagelijkse aantal besmettingen de afgelopen drie weken (als de grafiek niet goed te zien is, klik dan hier):

Met afstand de meeste besmettingen zijn de afgelopen dag vastgesteld in de gemeente Súdwest-Fryslân (56). De afgelopen zeven dagen zijn in die gemeente 264 besmettingen vastgesteld. Per 100.000 inwoners is dat 293.

In Fryslân zijn het afgelopen etmaal twee overlijdens als gevolg van corona gemeld, in de gemeentes Smallingerland en De Fryske Marren. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Landelijk meer dan 7.000

Landelijk zijn er 7.134 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Ook dat is meer dan zondag, want toen werden er 6.801 besmettingen vastgesteld.

Het is de zesde dag op rij dat het landelijke aantal coronabesmettingen stijgt. Het kabinet geeft dinsdag een nieuwe persconferentie over de maatregelen.

Het aantal besmettingen per gemeente (als de kaart niet goed te zien is, klik dan hier):

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op onze dossierpagina.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)