Geen vrijwilligersprijs dit jaar, wel volop aandacht voor vrijwilligerswerk

07 des 2020 - 08:09

Maandag 7 december is de Dag van de Vrijwilliger. Normaal reikt vrijwilligersorganisatie Amaryllis in Leeuwarden de HERO58-prijs uit aan jongeren onder de 27 jaar, die zich inzetten om de gemeente Leeuwarden iets mooier te maken. Alleen is in deze coronatijd alles anders dan anders, ook voor vrijwilligers. De uitreiking van de jury- en publieksprijs is daarom geannuleerd. Toch zet Amaryllis haar vrijwilligers in het zonnetje, zegt Marischa Oosterbos van Amaryllis.

Âldereinsoarch - Foto: Shutterstock.com

Geen groot feest dit jaar door het coronavirus. Toch wil Amaryllis zeker wel stilstaan bij de Dag van de Vrijwilliger. "Via social media en in diverse kranten geven we hier vandaag aandacht aan", vertelt Oosterbos. "Gisteren was er een drive thru, waar vrijwilligers cadeautjes konden ophalen. Ze worden zeker niet vergeten."

Oosterbos merkt dat veel vrijwilligers met creatieve ideeën komen om hun werk toch goed te doen in coronatijd. Ook wordt er volop geschoven, ziet ze. "We merken dat veel verzorgingshuizen op dit moment minder vrijwilligers aannemen. Deze mensen gaan ergens anders aan het werk, omdat ze toch de handen uit de mouwen willen steken."

Voor volgend jaar wil Oosterbos de schade van dit jaar inhalen. "We kiezen voor een spetterend feest volgend jaar."

Marischa Oosterbos van Amyrillis

Foto: Amaryllis
(Advertentie)
(Advertentie)