Teleurstelling bij SC Heerenveen: "Dit is gewoon kut"

06 des 2020 - 20:57

Met 2-2 gelijkspelen tegen PSV: welke ploeg zou er niet voor tekenen. Toch zorgde de 2-2 eindstand zondagavond voor diepe teleurstelling bij de spelers en de trainer van SC Heerenveen. Er had meer in gezeten, was het oordeel. "Dit was echt zo'n moment geweest dat je jezelf enorm had kunnen belonen", concludeerde trainer Johnny Jansen na afloop.

Johnny Jansen

Waar de eerste helft duidelijk in het voordeel was van PSV, was Heerenveen in de tweede helft de betere ploeg. PSV was geen schim van de ploeg in de eerste 45 minuten. Heerenveen speelde brutaal, dominant en drukte de bezoekers terug naar hun eigen helft. "Op basis van de tweede helft vind ik dat we hadden moeten winnen", concludeerde trainer Johnny Jansen na afloop van de wedstrijd. "Ik ben nog steeds enorm teleurgesteld. Morgen zal ik zeggen: We hebben heel veel dingen goed gedaan, maar nu baal ik gewoon."

Trainer Jansen baalde vooral van de gelijkmaker in de slotfase. "De goal die we tegenkrijgen, de 2-2, komt uit een counter van PSV, die we hadden moeten voorkomen. Als verdediging moet je dan een overtreding durven maken, geel pakken, maar in ieder geval zorgen dat we die counter eruit halen. Als je hier drie punten pakt, omdat je als verdediger een professionele overtreding maakt, dan ga je op schouders door de kleedkamer. Die stap moeten we gewoon nog maken."

Veerman baalt van slotfase

Aanvaller Henk Veerman baalde vooral van het slotmoment waarin zijn ploeg een strafschop kreeg, die door zijn toedoen echter weer werd geschrapt. Veerman stond namelijk buitenspel. "Je gaat lopen op een vrije trap. Als ze vervolgens met meerdere keepers in de 16 meter gaan liggen, wordt het lastig natuurlijk." Daarmee doelde de spits op PSV-speler Ibrahim Sangaré, die hands maakte in het strafschopgebied.

Henk Veerman

Even leek het er op dat Heerenveen in de slotfase een strafschop zou krijgen, maar die ging niet door vanwege de buitenspelpositie van Veerman. "Het is zuur dat het dan buitenspel is. Overall is mijn gevoel over deze wedstrijd 'kut'. Deze punten mag je niet meer weggeven in blessuretijd thuis tegen PSV."

Mitchell van Bergen

(Advertentie)
(Advertentie)