Knegt wint voor het eerst sinds ongeluk met houtkachel, Schulting en De Laat pakken Europees ticket

06 des 2020 - 20:32

Voor het eerst sinds hij bij een ongeluk met een houtkachel geblesseerd raakte, heeft Sjinkie Knegt weer een wedstrijd gewonnen. Op de Invitation Cup in Thialf in Heerenveen won de 31-jarige Fries de 1.000 meter fan Vladislav Bykanov en Daan Breeuwsma.

Knegt wint foar it earst sûnt ûngelok mei houtkachel, Schulting en De Laat pakke Europeesk ticket

Knegt belandde begin vorig jaar in het ziekenhuis, nadat er wat misgegaan was met het aansteken van een houtkachel. Hij heeft meer dan een jaar niet op het ijs gestaan. In februari van dit jaar maakte hij zijn rentree. Toen won hij de B-finale op de 1500 meter. Omrop Fryslân zat bij zijn familie op de tribune.

Foto: www.orangepictures.nl

De eerste plaats op de 1000 meter in Thialf was nog niet genoeg voor de winst van het toernooi. Die ging naar Suzanne Schulting en Itzhak de Laat. Daarmee hebben die beide Friese schaatsers een ticket te pakken voor het Europees kampioenschap.

Na 291 dagen zonder wedstrijden was de Invitation Cyp het eerste internationale shorttracktoernooi van het seizoen. Er doen ook rijders uit België, Frankrijk en Israël.

Suzanne Schulting was een klasse apart op de 1500 meter. Ze reed overtuigend weg bij de concurrentie. Zo revancheerde ze zich voor de diskwalificatie op de 500 meter. In een bocht vloog ze met Selma Poutsma de kussens in. Het leverde Schulting een diskwalificatie op. De 1000 meter wist ze wel te winnen.

Bij de mannen ging de winst naar Itzhak de Laat. Die werd tweede op de 1500 en de 500 meter, en vierde op de 1000 meter.

Komend weekeinde rijden de shorttrackers in Heerenveen het NK afstanden.

(Advertentie)
(Advertentie)