FNP vraagt Achtkarspelen: Ontvangt de gemeente geld van het rijk voor dorpshuizen?

05 des 2020 - 10:50

De FNP in de gemeente Achtkarspelen maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van de dorpshuizen. Die worden in hun voortbestaan bedreigd, zo is onlangs in het nieuws gekomen. De zorgen van de partij zijn echter niet vandaag of gisteren.

Foto: Omrop Fryslân, Marlinde van der Woude

Al in april diende de FNP in de gemeente een motie in om dorpshuizen en buurthuizen te steunen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door de jaarlijkse gemeentelijke heffing onroerendgoedbelasting die de dorpshuizen moeten voldoen, terug te betalen als een schenking.

De andere partijen, CDA, GBA, CU, Groen Links en de VVD, wilden dat echter beslist niet. Bij de behandeling van de begroting waren diezelfde partijen het eens met het college van burgemeesters en wethouders om de subsidie aan het Sociaal Cultureel Werk, de Plaatselijke Belangen en aan muziekschool de Wâldsang stop te zetten, zo schrijft de FNP Achtkarspelen.

De partij wil van de gemeente weten of Achtkarspelen geld van het rijk heeft gekregen dat bedoeld is voor dorpshuizen. Zo ja, hoeveel is dat dan en hoe wordt het geld ingezet. Hebben burgemeester en wethouders zicht op de problemen van de dorpshuizen en met welke dorpshuisbesturen heeft het college contact gehad.

Trefwoorden: 
FNP Achtkarspelen dorpshuizen
(Advertentie)
(Advertentie)