Johnny Jansen ziet kansen tegen PSV: "De counter is onze kracht"

04 des 2020 - 19:32

Iedereen is fit bij SC Heerenveen, maar toch houdt trainer Johnny Jansen een slag om de arm: je weet het in deze tijd maar nooit. En dat is de reden waarom hij zijn basisformatie van zondag tegen PSV niet wil verklappen. "We hebben natuurlijk wel een idee hoe we het willen gaan doen, maar we moeten eerst de corona-uitslagen afwachten", zegt Jansen.

Johnny Jansen HEEPSV

Tegen degradatiekandidaten RKC Waalwijk en ADO Den Haag kwam Heerenveen niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Beide wedstrijden eindigden in 1-1. PSV behaalde donderdag juist een knappe overwinning in de Europa League op Granada. Voor het eerst in jaren lukt het de Eindhovenaren om Europees te overwinteren.

Ik verwacht niet dat we PSV helemaal ondersteboven gaan voetballen.

Trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen

Maar hoe gek het misschien ook klinkt, tegen PSV heeft Heerenveen wel zeker zicht op een goed resultaat. Jansen: "Ik verwacht niet dat we PSV helemaal ondersteboven gaan voetballen, want in balbezit moeten we ons nog verder ontwikkelen. Maar op het moment dat we de ruimtes krijgen, dan kunnen we aardig voetballen. Ik verwacht dat we heel compact gaan spelen, en van daaruit gaan we goed counteren, want de counter is onze kracht!"

De statistieken zijn in het voordeel van SC Heerenveen. De laatste keer dat PSV drie punten meenam naar Brabant is alweer negen jaar geleden.

Vermoedelijke opstelling SC Hearrenfean: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo. J. Veerman, Dresevic, Nygren, H. Veerman en Van Bergen.

De wedstrijd begint zondagmiddag om 16.45 uur en is live te horen in het programma Snein yn Fryslân. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer.

Johnny Jansen is in zijn nopjes over de komst van zesvoudig international Siem de Jong naar Fryslân. De oud-Ajacied is pas in januari inzetbaar, maar de club heeft toestemming gekregen van FC Cincinatti dat De Jong vanaf volgende week al mee mag trainen.

Jansen ziet in de nieuwe aanwinst een absolute meerwaarde voor zijn ploeg. "Hij is een ervaren speler die op een hoog niveau gespeeld en we zijn echt heel erg blij dat hij ons komt versterken. En in de kleedkamer verwachten we dat hij een verlengstuk van ons kan zijn, want hij is een intelligente jongen met wie je goed kunt kletsen over voetbal."

Johnny Jansen oer komst Siem de Jong

(Advertentie)
(Advertentie)