Siem de Jong tekent voor anderhalf jaar bij SC Heerenveen

04 des 2020 - 16:22

Voetballer Siem de Jong is vrijdagmiddag gepresenteerd als nieuwste aanwinst bij SC Heerenveen. Hij tekende een contract voor anderhalf jaar bij de club. Daarmee keert de 31-jarige aanvallende middenvelder terug naar de Nederlandse eredivisie. De Jong zat zonder club sinds zijn contract bij de Amerikaanse club FC Cincinnati vorige maand niet werd verlengd.

Siem de Jong

Technisch manager Gerry Hamstra van SC Heerenveen is blij met de komst van De Jong. "Je kijkt altijd om je heen naar versterkingen voor je selectie. Siem is een absolute buitenkans. Met zijn voetballend vermogen en persoonlijkheid is Siem een zeer welkome versterking. Hij beschikt over een geweldige staat van dienst en brengt een karrenvracht aan ervaring met zich mee. Wij zijn trots dat hij voor ons heeft gekozen."

De Jong heeft voor Heerenveen gekozen vanwege zijn Friese roots. "Mijn oma woont in Heerenveen en mijn vader is hier vlakbij geboren. Genoeg familie hier in de buurt, die vinden het allemaal wel heel erg mooi." Hij noemt SC Heerenveen een ideale club om voor te spelen. "Het doel is om hier succes te halen en plezier te hebben. Het spel ziet er goed uit en ze behalen goede resultaten."

Eerder voetbalde de zesvoudig international van Oranje onder meer bij Ajax, PSV en Newcastle United. De in Zwitserland geboren De Jong speelde in november 2013 zijn laatste interland tijdens de oefenwedstrijd tegen Colombia (0-0).

Siem de Jong

Siem de Jong

Gerry Hamstra

Technisch manager Gerry Hamstra van SC Heerenveen

Foto: René Wiegmink / ProNews
(Advertentie)
(Advertentie)