SC Cambuur op jacht naar de overwinning op Telstar: "Een lastige pot, maar ook leuk"

03 des 2020 - 18:48

Cambuur speelt vrijdag de uitwedstrijd in Velsen tegen Telstar. Na de moeizame overwinning afgelopen maandag tegen Jong PSV staat de ploeg van trainer Henk de Jong weer bovenaan in de eerste divisie. Dat het allemaal niet zo makkelijk gaat, is vrij normaal, zegt De Jong. Hij noemt dit 'decembervoetbal'.

Trainer Henk de Jong fan SC Cambuur

"Maandag was niet een geweldige wedstrijd tegen een 'jong team', op een moeilijk veld. Dan hebben alle clubs het moeilijk, dus ook Cambuur", legt De Jong uit. "Je speelt tussen de vijf en de tien wedstrijden in een seizoen zoals tegen Jong PSV, twintig wedstrijden redelijk tot goed en tien heel goed. Dus als je deze wedstrijden wint, dan kom je een heel eind. Voorlopig staan we goed: bovenaan. Andere clubs worden ook beter. Dat wij bovenaan staan, betekent dat wij het met de hele club goed doen."

Telstar was in maart een van de clubs die tegen stemde tegen degradatie en promotie. Voorzitter Pieter de Waard van Telstar bracht dat een paar weken geleden nog prominent naar voren in het programma Veronica Inside.

Wat vindt de Cambuurtrainer daarvan? De Jong schudt nog maar eens zijn hoofd. "Ja, wat die man zegt, dat moet hij zelf weten. Daar maak ik mij niet druk om." Over Telstar zegt Henk de Jong: "Zij spelen altijd goed voetbal, hebben het goed voor elkaar. Dus het wordt een lastige pot, maar ook leuk. Wij willen beide leuk voetballen."

Michael Breij fan SC Cambuur

Michael Breij was maandag een van de spelers die na 45 minuten werd gewisseld. Het ging stroef. "Absoluut. Het was niet goed. Ook niet van mij. Natuurlijk kan ik er niet mee leven als ik gewisseld wordt, maar ja, je moet ook eerlijk zijn", zegt Breij. "Soms zijn er wedstrijden bij dat het niet lukt. Op het moment dat je gewisseld wordt ben je kwaad, maar het is gewoon een terechte wissel geweest. Ik reageerde wel even boos, maar voetbal is ook emotie. Maar het was gewoon een slechte pot van mijn kant. Meer kan ik er ook niet van zeggen".

Breij staat toch weer in de basis vrijdag, dus consequenties heeft zijn optreden tegen Jong PSV niet. "Ik ben over het algemeen tevreden over hoe het gaat aan de rechterkant. Ik ga morgen weer gas geven en dan hoop ik langer te spelen dan 45 minuten."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Telstar
(Advertentie)
(Advertentie)