Loting WK darten: Danny Noppert tegen Kleermaker of Carolissen

03 des 2020 - 10:59

Darter Danny Noppert treft op het WK darten in Londen in zijn eerste wedstrijd landgenoot Martijn Kleermaker of Cameron Carolissen uit Zuid-Afrika. Dat is de uitkomst van de loting voor het wereldkampioenschap, die donderdagochtend werd gedaan. Zowel Kleermaker als Carolissen maken hun debuut op het WK.

Foto: Orange Pictures

Voor de 29-jarige Jouster wordt het zijn derde WK bij de PDC. Hij is net als vorig jaar één van de geplaatste spelers, wat betekent dat hij pas vanaf de tweede ronde in actie hoeft te komen.

Eerdere WK's

Vorig jaar eindigde het WK voor Noppert in de derde ronde tegen de Belg Kim Huybrechts. Bij zijn debuut twee jaar geleden verloor de Fries zijn tweede wedstrijd op het wereldkampioenschap, van Max Hopp uit Duitsland.

Het WK darten wordt van 15 december tot en met 3 januari gehouden in het Alexandra Palace in Londen. De professionele dartbond is van plan om duizend toeschouwers toe te laten in de zaal, omdat de coronamaatregelen in Engeland recent minder minder streng zijn geworden. De regerend wereldkampioen is Peter Wright uit Schotland.

Trefwoorden: 
WK Danny Noppert darten
(Advertentie)
(Advertentie)