Klimaatfietsers halen 3000 euro op voor rechtszaak tegen Shell

01 des 2020 - 17:11

De fietsers die afgelopen weekend in Leeuwarden vertrokken zijn dinsdagochtend aangekomen in Den Haag. Het doel van de fietsers was om geld op te halen voor de rechtszaak die Milieudefensie en verscheidene andere organisaties tegen Shell aanspannen. De fietsers hebben tot dinsdagochtend al 2.690 euro opgehaald.

Foto: Milieudefensie

De fietsers hadden een grote wereldbol mee. Ook fietsers uit Groningen, Deventer, Utrecht en Eindhoven deden mee om Milieudefensie te steunen. In totaal eisen 17.000 mensen dat Shell veel meer aan het klimaat doet.

Shell levert grote bijdrage aan uitstoot broeikasgassen

De advocaat van de milieu-organisaties zei dat de rechter Shell moet dwingen om de CO2-uitstoot te verminderen, omdat het bedrijf 'op ramkoers' ligt met de klimaatdoelstellingen. Shell levert een grote bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen door de verkoop van fossiele brandstoffen.

Advocaat Horeman van Shell is het ermee eens dat het bedrijf moet meehelpen aan de aanpak van klimaatverandering, maar volgens hem heeft de zaak van onder andere Milieudefensie geen juridische basis. Volgens Shell moet de uitstoot van brandstoffen worden toegerekend aan de eindgebruiker en niet aan Shell, de verkoper.

(Advertentie)
(Advertentie)