Basisschool in Arum kort ontruimd: "Steek geen vuurwerk meer af bij onze school"

Basisschool aan De Oanrin in Arum is dinsdagochtend kort ontruimd geweest. Afgelopen weekend is er waarschijnlijk vuurwerk afgestoken bij de basisschool. Overblijfsels van het vuurwerk zijn in de spouwmuren terechtgekomen. De brandweer heeft daarom de muren dinsdagochtend gecontroleerd.
Brânwacht yn basisskoalle de Oanrin © Peter van der Logt
Maandag hing er al een brandlucht in de school. Daarop heeft de meldkamer besloten dat dinsdag de brandweer langs moest komen om de school te controleren op brand.
De brandweer ontdekte dat er nog restanten van vuurwerk in de spouwmuur zat. "Het had veel erger af kunnen lopen", stelt schooldirecteur Peter van der Logt.

Kort ontruimd, geen paniek

Het gebeurde bij het schoolgebouw van De Oanrin aan de Schoolsingel. Daar zaten de jongste kinderen op school. De oudste kinderen gaan naar het gebouw aan de Schoolstraat. Volgens de directeur van de basisschool is de jongste kinderen gezegd dat ze kort naar buiten mochten om naar de brandweerwagen te kijken. Dat deden ze om de paniek onder de leerlingen te voorkomen. "Veiligheid boven alles", zo reageert Van der Logt.
Brânwacht mjit temperatuer © Peter van der Logt
Het hele verhaal is met een sisser afgelopen. Dat er stukken vuurwerk in de spouwmuur zitten, kan alleen maar betekenen dat er vuurwerk afgestoken is bij de school. "Wij willen dan ook iedereen vragen om niet meer vuurwerk af te steken op het plein of bij de school. Het is ook nog eens verboden", zo zegt de directeur.