Toch drie punten voor troosteloos Cambuur: "Dit is inpakken en wegwezen"

Met maar één schot op doel kon Cambuur maandag Jong PSV verslaan (0-1). De Leeuwarders hadden het moeilijk tegen de Eindhovenaren, zag ook trainer Henk de Jong: "Dit is inpakken en wegwezen."
Henk de Jong
"We waren niet goed genoeg om eronderuit te voetballen. Daarom moest ik in de rust ook drie keer wisselen", vertelt De Jong. "Toen kwamen we wat meer aan het voetballen. De jongens die eruit gingen waren niet gelukkig aan de bal."
De Jong heeft er geen problemen mee dat het voetbal niet goed was. "Hier heeft later nooit iemand het meer over. Als we nou met 7-2 of met 1-0 winnen, het zijn gewoon drie punten."

Het geluk van de koploper

Dat de Leeuwarders de punten pakten, heeft volgens De Jong een logische verklaring. "Dat komt omdat je bovenaan staat. Ik ben al meerdere keren kampioen geweest, dan gaat het om dit soort dingen."
Mitchel Paulissen
Ook Mitchel Paulissen zag dat Cambuur het zwaar had. "Ik denk dat dit geen goeie pot was van onze kant, en dan druk ik me nog zacht uit. Maar deze moet je wel winnen. Nu hebben we toch een gaatje kunnen slaan."

'We hebben de beuk erin gegooid'

De middenvelder denkt dat de wedstrijd van vrijdag (3-1 winst tegen Den Bosch) nog meespeelde. "Dat was ook een zware pot. Vanaf het begin zaten we er vandaag niet lekker in en merkte je dat het moeilijk zou worden. Ondanks dat de kwaliteit minder was vind ik wel dat iedereen de beuk erin heeft gegooid."
Hoewel het voetbal dus niet al te best was, is Paulissen wel blij met de manier waarop Cambuur de overwinning over de streep trok. "Uiteindelijk gewoon een goeie overwinning, Ik ben blij met de arbeid die we geleverd hebben."