Twee van de zeven stichtingsbestuursleden van SC Cambuur stappen op

30 nov 2020 - 13:05

Dirk Visser en Cees Jansma stappen op als leden van het stichtingsbestuur van SC Cambuur. Dat is maandag bekend geworden na overleg over ruzie binnen de Leeuwarder voetbalclub, naar aanleiding van de nominatie van Ype Smid als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. De overige vijf stichtingsbestuursleden blijven vooralsnog op hun post.

Foto: Omrop Fryslân

Maandagochtend werd er gesproken over de situatie die is ontstaan na de nominatie van Ype Smid als de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Cambuur. De erevoorzitter was voorgedragen door het stichtingsbestuur, het hoogste orgaan binnen de club. Die nominatie zorgde voor onrust binnen de club. Financieel directeur Gerald van den Belt van Cambuur liet meteen weten dat hij dan z'n biezen zou pakken. Daarom nam Smid uiteindelijk het besluit om niet op het aanbod in te gaan.

Het beste voor Cambuur

Algemeen directeur Ard de Graaf van Cambuur vindt de hele situatie erg vervelend. "Cees Jansma voelt zich niet gesteund namens z'n achterban en Visser heeft z'n eigen afweging gemaakt om af te zwaaien. Voorlopig is het zo dat de rest aan boord blijft. We gaan met elkaar om tafel. Dat had al eerder gemoeten, maar van daaruit wordt bepaald wat het beste is voor Cambuur. Dat is sportief succes, en dat mag nooit verstoord worden door dit soort randzaken."

De Graaf wil niet ingaan op hoe het nu verder komt met het stichtingsbestuur. "We moeten nu zoeken naar eenheid en rust in de tent. Dat is waar Cambuur op dit moment behoefte aan heeft. Het stichtingsbestuur heeft aangegeven dat ze op korte termijn met alle partijen om tafel gaan om de situatie te bespreken." De Graaf heeft respect voor Ype Smid, die zijn nominatie heeft afgeslagen. "Dat vind ik een groots gebaar. Dat wil ik toch even gezegd hebben."

Algemeen directeur Ard de Graaf

Twa fan de sân stichtingsbestjoersleden fan SC Cambuur stappe op

Supportersverenigingen willen nieuw stichtingsbestuur

Al met al dus volop rumoer binnen de gelederen, waar de club absoluut niet mee geholpen is, vindt Thijs van Beijeren van supportersvereniging Cambuur Culture. Hij ivndt net als supportersvereniging MI Side dat het stichtingsbestuur had moeten opstappen vanwege de onrust die is ontstaan. Beide supportersverenigingen zaten maandagochtend bij het digitaal overleg, omdat ze vinden dat ze niet goed op de hoogte worden gehouden door de club.

Thijs van Beijeren van supportersvereniging Cambuur Culture

(Advertentie)
(Advertentie)