Nachtwacht 360 tot half februari nog in Nes te zien

30 nov 2020 - 06:58

Terwijl de hele culturele sector zo goed als plat ligt, blijft één initiatief op het Friese platteland met wat extra steun gewoon overeind: de expositie Nachtwacht360 in de Theaterkerk in Nes. Sterker nog: de tentoonstelling wordt verlengd tot en met 13 februari, want het publiek blijft maar komen.

Anke Bijlsma fan de Theaterkerk Nes - Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries

Deze bijzondere reproductie in de vorm van foto's van Rembrandt's meest bekende werk blijkt een grote publiekstrekker. Er zijn al meer dan dubbel zo veel bezoekers geweest als afgelopen zomer toen de expositie nog in Amsterdam was te zien. Het is niet vanzelfsprekend dat er een verlenging zou komen, zegt Anke Bijlsma van de Theaterkerk Nes: "Daar moest ik wel even over nadenken. We zaten nog met de lock down van een week geleden. Dat heeft ons besluit ook wel versneld. Ik moest daarvoor ook kijken of ik zo snel een fonds kon vinden om financiële steun te krijgen. Dat is gelukt. De Sint Anthony Gasthuis stichting bekijkt dit echt in het kader van leefbaarheid en maakt dit medemogelijk."

Nachtwacht360 oan't heal febrewaris yn Nes te sjen

Anke Bijlsma van de Theaterkerk

"Niet zo snel naar Amsterdam"

Er worden nog steeds volop kaarten verkocht, ook als cadeautje voor de feestdagen. De mensen komen overal vandaan. Veel komen uit de drie noordelijke provincies, maar ook verder weg. Er is zelfs al contact opgenomen met de Theaterkerk vanuit Engeland. Ondertussen stappen er twee bezoekers de kerk uit. Eén van hen is Saskia Spuijbroek uit Havelte. Zij vindt het prettig om de expositie in Nes te bewonderen. "Ik zou nu niet zo heel snel naar Amsterdam gaan."

Saskia Spuijbroek uit Havelte

(Advertentie)
(Advertentie)