Gezichten op onweer bij SC Heerenveen: "Dit heb ik nog nooit gezien"

29 nov 2020 - 00:11

De irritatie was af te lezen van de gezichten bij SC Heerenveen na het puntverlies bij ADO Den Haag (1-1). De Friezen speelden niet grandioos, maar kregen wel genoeg kansen op de overwinning. "We krijgen drie keer een corner die we voor leeg doel naast schieten", zegt spelmaker Joey Veerman. "Dat heb ik nog nooit gezien."

Joey Veerman na het puntverlies tegen ADO:

Joey Veerman nei ôfrin fan de wedstriid

Wat ook voor irritatie zorgde, was het slappe begin. ADO kwam al vroeg op voorsprong. Waar dat aan ligt, weet Veerman niet. "We hebben daar wel vaker last van, maar we zijn er nog niet achter hoe dat komt. Die 1-0 was ook weer zo onnodig. We verliezen een duel aan de zijlijn. Dat kan gebeuren, maar hij loopt zomaar vrij op de keeper af."

Al vrij snel maakte Veerman daarna zelf de gelijkmaker, maar alle kansen daarna gingen er niet in. "Je moet gewoon met 3-1, 4-1 of 5-1 van het veld stappen."

Achterin en op het middenveld hadden we genoeg ruimte om de bal in één keer te spelen. Dat deden we gewoon te weinig.

Joey Veerman

Om het ADO echt lastig te maken, had het tempo omhoog gemoeten. "We nemen te bal te veel aan, waarna we kijken en spelen. Terwijl we achterin en op het middenveld genoeg ruimte hadden om de bal in één keer te spelen. Dat deden we gewoon te weinig."

Woudenberg: "Gewoon afdrukken"

Linksback Woudenberg is het eens met zijn ploeggenoot: "Het baltempo lag te laag, vooral in de tweede helft. Dat moet omhoog: sneller spelen en overslaan. En niet te lang dribbelen met de bal. Daar kunnen we winst behalen."

Dat gaat om de opbouw, maar ook voorin kan het volgens Woudenberg beter: "Zeker in de eerste helft konden we vaker schieten, maar we wachtten net iets te lang. Je moet gewoon afdrukken op bepaalde momenten. We speelden best wel dominant, maar zonder echt de trekker over te halen."

Overal is winst te behalen, volgens Woudenberg:

Ferdigener Lucas Woudenberg oer de wedstriid tsjin ADO

Trainer Johnny Jansen was zeer teleurgesteld over wat zijn ploeg heeft laten zien, en dan vooral aan het begin van het duel. "Je start zo slecht aan de wedstrijd, daar blijf je achteraan voetballen. In de eerste en tweede helft krijgen we een paar goede kansen en dan moet je wel schieten. Die scherpte was er gewoon net niet."

Maar lang rouwig zijn om de slechte wedstrijd, wil hij niet. "Je mag nu wel treuren, maar maandag moeten de mouwtjes weer omhoog en moeten we weer kijken naar de wedstrijd. Wat hebben we goed gedaan, dat vond ik niet zo heel veel, maar met name wat moeten we echt beter doen?"

Trainer Johnny Jansen is teleurgesteld:

Trainer Johnny Jansen nei it lykspul tsjin ADO Den Haag

(Advertentie)
(Advertentie)