Ype Smid wordt toch geen voorzitter SC Cambuur; Van den Belt blijft

28 nov 2020 - 22:45

Ype Smid wordt niet de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van SC Cambuur. De erevoorzitter was voorgedragen door het stichtingsbestuur, het hoogste orgaan van de club, maar heeft besloten om niet op het aanbod in te gaan. Financieel directeur Gerald van den Belt blijft voorlopig aan.

Presentator Simone Scheffer bespreekt met Cambuurwatcher Geert van Tuinen het nieuws dat Smid geen voorzitter wordt:

Ype Smid

"De onrust die is ontstaan is niet in het belang van de club en dat moet altijd voorop staan bij iedereen", zegt Smid. "Om de rust te laten terugkeren trek ik mijn kandidatuur als voorzitter van de Raad van Commissarissen in en zal ik de club blijven steunen waar ik kan in mijn rol als Erevoorzitter en certificaathouder."

Toen eerder deze week bekend werd dat Smid zou worden voorgedragen als voorzitter, kwam ook naar buiten dat financieel directeur Gerald van den Belt dan zou stoppen. Hij blijft nu in elk geval tot eind dit seizoen, laat hij weten vanaf zijn vakantieadres: "Ik wil graag promoveren met Cambuur en zal er met organisatie en staf alles aan doen om dat te realiseren. Dat kan alleen als er rust is rond Cambuur. Dus nu belangrijk dat iedereen Cambuur belang voorop stelt, inclusief mijn persoon."

Ype Smid - Foto: www.orange-pictures.nl

Algemeen directeur Ard de Graaf over het nieuws: "Het is goed voor de club dat er nu duidelijkheid is." Volgens De Graaf heeft Smid het besluit zelf genomen.

Ook Harjan van Dam, die met Smid toe zou treden tot de Raad van Commissarissen, trekt zich direct terug.

Stichtingsbestuur wilde Smid

Smid was zeven jaar lang voorzitter en nam in 2018 afscheid van de club. Het stichtingsbestuur wilde hem maandag voordragen als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. De voorzitter van het stichtingsbestuur, Cees Anceaux, wil pas maandag na de vergadering met een reactie komen.

Commissarissen Jan Koster en Harry van der Zee wilden niet aanblijven als Smid voorzitter zou worden. "Als Ype wordt aangenomen, dan trek ik mijn conclusie en stap ik per direct op", zei Koster eerder deze week.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Ype Smid
(Advertentie)
(Advertentie)