Danny Noppert naar tweede ronde op Players Championship Finals

27 nov 2020 - 23:34

Darter Danny Noppert heeft vrijdagavond eenvoudig de tweede ronde van de Players Championship Finals bereikt. De 29-jarige Jouster won in de eerste wedstrijd op het televisietoernooi met 6-1 van oud-wereldkampioen Steve Beaton.

Foto: Orange Pictures

Noppert kwam al snel op een 2-0 voorsprong tegen de 56-jarige Beaton. Ook de derde en de vierde leg gingen vrij makkelijk naar de Fries. Zijn tegenstander uit Engeland maakte echter wel in dertien darts de 4-1. Noppert pakte daarna twee legs op rij en de winst, met een gemiddelde van boven de 100. In de tweede ronde treft hij zaterdag Mervyn King.

Halve finale

Twee jaar haalde Danny Noppert nog de halve finales van de Players Championship Finals. Toen verloor hij uiteindelijk van Daryl Gurney.

De Players Championship Finals is het slottoernooi van alle vloertoernooien van de professionele darters. De beste 64 spelers van het afgelopen jaar spelen het finaletoernooi tegen elkaar op televisie. De Players Championship Finals wordt dit jaar in Coventry (Engeland) gehouden en wordt vanwege het coronavirus zonder publiek gespeeld.

(Advertentie)
(Advertentie)