Geen paniek bij Cambuur na achterstand: "Je merkte dat we de wedstrijd zouden winnen"

Hoewel Cambuur het vrijdagavond zo nu en dan lastig had tegen Den Bosch, werd wel met 3-1 gewonnen. De bezoekers kwamen op voorsprong en maakten bijna de 0-2, maar trainer Henk de Jong hield er alle vertrouwen in dat zijn ploeg kon winnen.
Henk de Jong
Hoewel de Leeuwarders aardig uit de startblokken kwamen, waren het de bezoekers die als eerst tot scoren kwamen. "We hebben twee keer gewonnen van de koploper, dan weet je dat dit even anders is. En ik moet Den Bosch een compliment geven, in de omschakeling waren ze hartstikke goed", zegt trainer Henk de Jong.
Waar De Jong voor de wedstrijd zijn spelers nog op het hart drukte de tegenstander niet te onderschatten, leek dat in het begin tegen Den Bosch wel het geval. "Dat komt mooi uit, dat dat uitkomt", lacht De Jong. "Zo nu en dan mag ik ook eens foeteren, dat is heerlijk."

Geen paniek

De Jong raakte toch niet in paniek, ook toen Den Bosch een enorme kans op de 0-2 kreeg. "Dan waren we ook wel rustig gebleven, je merkt dat we de wedstrijd zouden winnen." Een goeie les, zo zegt De Jong. "Het komt niet aanwaaien, alles moet kloppen."
Al met al had Cambuur de overhand en kwam het tot veel kansen. "We hadden wel meer goals kunnen maken, maar het had ook 5-3 kunnen worden."
Issa Kallon
Issa Kallon maakte zich ook nooit zorgen over het resultaat. "Het was niet heel makkelijk, maar we hadden er vertrouwen in dat we zouden gaan winnen." Hij geeft daarbij de complimenten keeper Sonny Stevens: "Sonny stond fantastisch te keepen, die hield ons op de been."
Kallon kwam na een uur in het veld. "Het ging goed, het is altijd lekker om mijn team te helpen met een assist. Het was niet heel makkelijk, maar we hadden er vertrouwen in dat we zouden gaan winnen."

Goochelen

De manier waarop Kallon zijn assist gaf, kan hij zelf ook niet beschrijven. "Het was heel erg druk voor me, en ik dacht als ik schiet blokt hij hem . Dus ik was wat aan het goochelen, ik weet niet wat ik precies deed ", lacht Kallon. "Maar hij kwam perfect voor de voeten van Robert Mühren."
Door de winst staat Cambuur vooralsnog weer bovenaan in de eerste divisie. Verdiend, vindt Kallon. "Dat hebben we verdiend gezien hoe we afgelopen weken hebben gepresteerd. Heerlijk, dit is genieten. "