Henk de Jong: "Gerald van den Belt is de beste"

27 nov 2020 - 09:48

Cambuur speelt vrijdag de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Na winst op topclubs als De Graafschap en Almere City moeten de Leeuwarders nu aantreden tegen de nummer achttien van de competitie. Voor trainer Henk de Jong geen enkele reden om Den Bosch te onderschatten.

Henk de Jong

De Jong: "Daar heb ik het wel over gehad met de ploeg. We moeten altijd honderd procent geven en scherp zijn, want anders kunnen alle ploegen van ons winnen. FC Den Bosch is een lastige tegenstander. Ik heb ze zien spelen tegen De Graafschap. Ze hadden wat blessures, maar er komen weer jongens terug. Het besef bij de jongens is er om deze tegenstander niet te onderschatten."

"Gerald van den Belt is de beste"

Henk de Jong is niet blij met het mogelijk opstappen van financieel directeur Gerald van den Belt. "Gerald moet binnen de organisatie van Cambuur blijven. Hij is een van de beste bestuurders van Nederland. Zo'n man krijg je nooit weer. Hij is met Ard de Graaf al tien jaar bezig bij Cambuur. Zulke mensen moeten binnenboord blijven. Als hij weggaat, zou dat erg vervelend zijn. Gerald is de stabiele factor binnen Cambuur."

De Jong denkt niet dat hij nog invloed kan uitoefenen op het bestuur om Van den Belt binnen te houden. "Dat heeft geen nut. Ik ken de mensen die dit bepalen niet eens. Het gaat mij om Gerald. Een rustpunt voor mij als trainer. Als hij wegvalt, zou ik dat erg vervelend vinden. "

Issa Kallon

Issa Kallon op weg terug

Bij Cambuur zal Michael Breij niet in de selectie zitten vanwege familieomstandigheden. Verder heeft trainer De Jong een grote selectie tot zijn beschikking. Antonia speelt voor Breij. Verder laat de trainer de basis intact.

Issa Kallon is weer op de weg terug. De aanvaller raakte op 11 oktober in de wedstrijd tegen FC Dordrecht geblesseerd aan zijn hamstring. Hij traint weer met de groep mee en zit ook bij de selectie. Helemaal fit is hij echter nog niet.

"Het gaat stukken beter. Ik ben nog niet helemaal topfit. Maar het gaat de goede kant op. De hamstring wordt steeds sterker, al had ik gehoopt dat het herstel sneller zou gaan. Maar ik kreeg ook last van de andere hamstring. Daardoor werd het proces verlengd."

De vervanger van Kallon, Giovanni Korte, doet het prima. Kallon is er blij mee, zegt hij. "Dat vind ik fantastisch voor hem. Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug. Hij is een goede vriend van me en ik ben blij dat hij het zo goed doet en het team kan helpen."

(Advertentie)
(Advertentie)