'Maradona fan de Wâlden' herdenkt Maradona: "Hij kon niet meer stuk"

25 nov 2020 - 19:44

Oud-voetballer Diego Maradona is op 60-jarige leeftijd overleden. De Argentijn overleed aan een hartstilstand, maar zijn gezondheid was al een tijd slecht. Maradona was een voetbalicoon, één van de beste spelers ooit. "Het is erg treurig. Hij heeft veel betekent voor het voetbal. Ik denk dat hij in zijn categorie de beste voetballer ooit was. Ik moet nog maar zien of iemand hem nog kan evenaren", zegt oud-voetballer Oebele Schokker, die de bijnaam 'Maradona fan de Wâlden' heeft.

Foto: ANP

Schokker heeft onder anderen voor Harkemase Boys en SC Cambuur gespeeld. Dat hij de bijnaam 'Maradona fan de Wâlden' kreeg, ziet hij als een eer. "Het was geen slechte voetballer. Eigenlijk is het voor mijn tijd, ik ben meer van het Messi-tijdperk. Maar in de beelden die ik van hem gezien heb was hij even goed, of zelfs beter. Dus het is een hele eer als je zo'n bijnaam krijgt. Het tekent wel dat mensen ook blij met mij waren."

"Hij kon niet meer stuk"

Als trainer had de echte Maradona een minder goede naam. Hij werd een paar keer uitgesloten vanwege het gebruiken van cocaïne en had verschillende gezondheidsproblemen. Ook zijn aparte houding viel op. Toch bleef het een fenomeen, geeft Schokker aan. "Als je wereldkampioen worden in je eentje, dat is wel een prestatie. Hij kon niet meer stuk in Argentinië.

Verslaggever Roelof de Vries en Oebele Schokker

De Maradona fan de Wâlden:

(Advertentie)
(Advertentie)