PvdA wil boeren helpen bij afzet van producten in Fryslân

25 nov 2020 - 18:05

De inwoners van Fryslân moeten meer Friese producten eten en drinken. De Partij van de Arbeid wil boeren helpen om meer producten in Fryslân zelf af te zetten. Dat betekent meer Friese producten in de supermarkt en ook op de markt.

Foto: Eigen foto

Landbouw-woordvoerder Hetty Jansen van de PvdA heeft bij werkbezoeken boeren getroffen die graag meer in Fryslân zelf willen afzetten. Janssen wil dat de provincie Fryslân de boeren steunt om voor elkaar te krijgen dat ze meer producten in Fryslân zelf kunnen verkopen.

Hetty Janssen en verslaggever Onno Falkena over het landbouwbeleid van de provincie

Provinciale Staten praten deze woensdag over de Friese landbouw-agenda, over de Friese ambities en doelstellingen op gebied van landbouw. Boeren moeten straks aan steeds meer eisen voldoen; ze moeten duurzamer werken, rekening houden met weidevogels en mei kruidenrijke weide werken.

Veel boeren staan daar wel voor open, maar willen dan ook graag wat meer geld krijgen voor hun producten en dat valt niet mee. Plaatselijke omzet kan natuurlijk helpen. Als een boer op de boerderij verkoopt of in de plaatselijke supermarkt zijn er minder transportkosten en zitten er ook minder schijven tussen. Het gaat om het verdienmodel voor de boeren.

Trefwoorden: 
PvdA boer Friese producten
(Advertentie)
(Advertentie)