'We komen terug!' Horeca voert actie om coronatijd door te komen

24 nov 2020 - 13:20

De horeca in Fryslân begint dinsdag met een actie om de coronatijd door te komen. Achter ruiten van kroegen en restaurants komen posters met de tekst we komen terug! De start van de campagne is bij café Scooters in Leeuwarden. "We missen de mensen en we willen zo graag ludiek laten weten dat we er nog zijn", zegt eigenaar Ton Eijer van Scooters.

De posteractie bij Scooters - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Eijer is ook voorzitter van de Leeuwarder horecabond. Het nieuws van dinsdag is dat het Outbreak Management Team zegt dat de maatregelen voorlopig niet moeten worden versoepeld. Eijer had ook op niets anders gerekend. "Het is triest, maar we zagen het wel aankomen", zegt hij. "We hadden hoop om halverwege december nog iets te doen, maar ook dat was heel lastig geworden."

Het is in 'way of life'

Het is de zoveelste tegenvaller voor de horecawereld. "We zijn inmiddels wel wat gewend. Bij de eerste lockdown konden sommige zaken nog iets doen met een terras. Nu komt dit wel weer hard aan, we missen het perspectief een beetje. Horeca is voor ons een way of life."

Aksje hoareka

Er zijn al wat horecazaken omgevallen en vooral in de dorpen zoeken uitbaters ander werk. "Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt. Mensen moeten personeel ontslaan en uiteindelijk gaat de kroeg helemaal dicht."

Aandacht op ons vestigen

Nu is er dus een actie om de mensen te laten weten dat de horeca er nog is. Veel mensen willen ook graag weer naar de kroeg of uit eten. "Daar maak ik me ook geen zorgen over, de mensen komen wel terug. Maar zo kunnen we de aandacht nog een beetje op ons vestigen."

Ton Eijer van café Scooters en burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
(Advertentie)
(Advertentie)