Amateurclubs in gesprek met KNVB over herstart competitie

21 nov 2020 - 16:22

De KNVB heeft gesprekken gehad met de amateurclubs in de derde divisie over een mogelijke herstart van de competitie. Het gaat om een videogesprek, waarbij drie scenario's zijn gepresenteerd. De clubs moeten volgende week woensdag een besluit nemen over de mogelijkheden.

Henny Bouius en Kian Visser fan Harkemase Boys - Foto: orange-pictures.nl

De drie scenario's zoals die nu bij de clubs liggen zijn als volgt:

  • De competitie uitspelen zonder promotie en degradatiewedstrijden. Dit scenario zou betekenen dat de clubs veel wedstrijden op werkdagen zouden moeten spelen, en mogelijk ook op feestdagen. Het einde van de competitie is dan in juni.
  • De tweede helft van de competitie uitspelen, met aan het einde promotie- en degradatiewedstrijden. Dit zou betekenen dat de teams maar één maal tegen elkaar zouden spelen.
  • De derde divisie in tweeën delen, in twee groepen van negen teams. Dan zijn er acht uit en acht thuiswedstrijden. Voordeel is hierbij dat de reisafstand klein blijft. Aan het einde van de competitie komen er dan promotie en degradatiewedstrijden tussen beide poules.

Sippe Heeringa, voorzitter van Harkemase Boys, heeft meteen wel een voorkeur, maar dat is sowieso niet optie één: "Ik denk dat optie één heel zwaar wordt, en dan moet je wel heel mooi weer hebben en geen derde golf." Wedstrijden op werkdagen zouden daarnaast een grote belasting zijn op de spelers. Bij de tweede optie maakt het volgens Heeringa veel uit hoe er wordt geloot: "Wie tref je uit, en wie thuis?" De derde divisie heeft clubs in onder andere Zeeland, en als je verkeerd loot zou je zomaar twee keer een verre uitwedstrijd moeten spelen.

Toetje

De voorkeur van Heeringa ligt voorlopig dan ook bij optie drie: "Het klinkt heel werkbaar, niet alleen vanwege de reisafstanden, maar ook vanwege de kosten en de mogelijke coronabesmettingen." De opties zijn overlegd met onder andere spelers en sponsoren. De clubs hebben nu tot woensdag de tijd om een voorkeur aan te geven.

Heeringa hoopt met name dat er überhaupt een oplossing komt: "Als je op deze manier nog een leuke competitie kan maken, met degradatie en promotie, wat voor mij echt een toetje is, dan is dat mooi."

Trefwoorden: 
voetbal Harkemase Boys
(Advertentie)
(Advertentie)