Johnny Jansen over wedstrijd tegen RKC Waalwijk: "Ik ga niks veranderen"

20 nov 2020 - 20:07

Johnny Jansen laat zijn elftal intact voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dat betekent dat dezelfde ploeg, die kansloos met 0-3 verloor van AZ, tegen RKC mag laten zien wat het in z'n mars heeft.

Bekijk hieronder het interview met trainer Johnny Jansen:

Johnny Jansen RKCHEE

Jansen: "Iedereen is goed terug gekomen van de interland periode. We hebben vandaag (vrijdag, red.) de coronatesten weer gehad. Morgen krijgen we daar de uitslag van en dat is altijd wel weer even spannend. Maar ervan uitgaande dat iedereen fit is, gaan we niets veranderen."

RKC Waalwijk

Nu de interlandperiode er weer op zit, kan de club de blik op de competitie richten. SC Heerenveen neemt het zondagmiddag om 16.45 op tegen RKC Waalwijk. Die ploeg staat 15e en heeft deze competitie nog maar één keer gewonnen.

Jansen: "We hebben de beelden van RKC bekeken. Ze willen graag van achteruit voetballen, dat geldt ook voor de keeper. Ze hebben dan misschien nog niet zoveel punten gehaald, maar ze spelen wel met 2-2 gelijk tegen Feijenoord. Dat is niet voor niks."

Ze spelen met 2-2 gelijk tegen Feyenoord. Dat is niet voor niks.

Johnny Jansen

Kamil Miazek

In de zoektocht naar een tweede doelman kwam Gerry Hamstra uit bij Kamil Miazek. Miazek speelde in de jeugdopleiding van Feijenoord. De laatste drie seizoenen stond hij onder contract bij Leeds United, maar daar kreeg hij geen nieuw contract. Deze week was Miazek op proef bij Heerenveen.

"Zolang Erwin (Mulder, red.) fit blijft is er geen keepersprobleem. Maar op het moment dat hij geblesseerd raakt en er een aantal wedstrijden uit is, dan hoop je wel dat je een vervanger hebt. En dan zou Miazek dat probleem kunnen oplossen, maar dat beslissen we met elkaar", zo zegt Jansen.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg, Kongolo, J. Veerman, Batista Meier, Nygren, H. Veerman en Van Bergen.

De wedstrijd is zondagmiddag om 16.45 uur live te volgen in het radioprogramma Snein yn Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)