Ireen Wüst en Sven Kramer niet naar NK allround in Thialf

20 nov 2020 - 12:44

Sven Kramer en Ireen Wüst doen dit weekend niet mee aan het NK allround in Thialf. Kramer is niet fit genoeg om mee te doen aan het toernooi in Heerenveen. En Wüst heeft een blaasontsteking en verhoging.

Ireen Wüst en Sven Kramer - Foto: www.orange-pictures.nl

Kramer, die twee keer negatief testte op het coronavirus, was sinds de nacht van dinsdag op woensdag grieperig. Na overleg met coach Jac Orie en de medische staf van Team Jumbo-Visma heeft hij besloten om een streep te zetten door het NK allround.

"Dit is natuurlijk erg balen", aldus Kramer. "Door de hele coronasituatie hebben we al niet veel wedstrijden op de schaatskalender dit jaar, dus ik had hier natuurlijk graag willen rijden. Alleen doe ik dat niet ten koste van alles. Het moet wel verantwoord zijn."

Wüst

Ireen Wüst heeft vier nationale allroundtitels op haar naam staan, maar doet dus vanwege een blaasontsteking en verhoging niet mee. "Ik baal hier heel erg van, ik had graag willen starten maar heb nog steeds lichte verhoging waardoor rijden niet verstandig is. De medische staf vond dit niet verantwoord en in goed overleg is besloten niet deel te nemen", zegt Wüst, die de regerend wereldkampioen allround is.

(Advertentie)
(Advertentie)