Sherida Spitse maakt overstap naar Ajax

20 nov 2020 - 09:06

Voetbalster Sherida Spitse uit Sneek speelt met ingang van 2021 voor Ajax. Ze maakt de overstap van de Noorse club Vålerenga. Spitse tekent een contract van anderhalf jaar in Amsterdam.

Sherida Spitse

De 30-jarige Spitse begon haar carrière bij SC Heerenveen. Daarna speelde ze voor FC Twente en verschillende Noorse clubs. Spitse is ook recordinternational bij Oranje, waarmee ze in 2017 Europees kampioen werd.

"De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland", vertelt Spitse op de website van Ajax. "Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi."

Sherida Spitse - Foto: www.orange-pictures.nl

Spitse heeft al in het Nederlands elftal gespeeld, maar ziet bij Ajax nog genoeg uitdaging liggen. "Ik moet bij Ajax weer heel wat anders doen dan in de competitie in Noorwegen. Daar ging het meer om kracht, in Nederland wordt meer gevoetbald. Ik ben in Noorwegen heel fit geworden, maar ik wil weer meer voetballen."

Bij Ajax zijn ze door het dolle heen met haar komst en de verwachtingen zijn hoog. Spitse is echter niet zenuwachtig. "Ik hou daar wel van. Ik ga naar Ajax om prijzen te pakken. Dat is het mooiste wat er is. Ik wil met alles winnen."

Ajax kondigde Spitse haar komst aan met een bijzonder filmpje op sociale media. Dat leverde veel positieve reacties op. "Ik krijg daar echt alleen maar leuke reacties op. Het is echt goed in elkaar gezet!."

Sherida Spitse over haar overstap

Trefwoorden: 
voetbal Sherida Spitse Ajax
(Advertentie)
(Advertentie)