Tsjakadoea vroeg uitgeschakeld op EK judo

19 nov 2020 - 12:28

Tornike Tsjakadoea uit Leeuwarden is al in zijn eerste wedstrijd op het EK judo in Praag uitgeschakeld. In de categorie -60 kilo verloor hij na drie straffen van de Oekraïner Artem Lesiuk. Het is een zeer teleurstellend resultaat voor Tsjakadoea, die dacht dat hij mee zou doen om de medailles.

Tornike Tsjakadoea (archief) - Foto: www.orange-pictures.nl

Tsjakadoea, die als vijfde was geplaats, was in de eerste ronde vrij. In zijn wedstrijd tegen Lesiuk kreeg hij in de eerste vijf minuten een straf voor passiviteit. Verder scoorde geen van beide judoka's, waardoor de wedstrijd naar een verlenging ging. Daarin kreeg Tsjakadoea nog twee straffen, waardoor hij de wedstrijd verloor.

Tsjakadoea wilde goud

De Leeuwarder was voor niets minder dan een gouden medaille afgereisd naar Tsjechië. Het was pas zijn tweede toernooi sinds de uitbraak van het coronavirus. Een paar weken geleden werd hij ook op de Grand Slam in Boedapast vroeg uitgeschakeld. "Ik moet het hebben van mijn ritme en daarvoor heb ik toernooien nodig, qua wedstrijdgevoel en scherpte", zei hij erover. "Het is goed dat dat voor het EK was. Ik voel me best wel goed."

Het EK was voor Tsjakadoea ook belangrijk met het oog op de Olympische Spelen. Op het EK zijn punten te verdienen, waarmee judoka's op de Spelen een makkelijkere loting krijgen.

Ausma zaterdag in actie

Tornike Tsjakadoea is niet de enige Fries op dit Europese kampioenschap judo. Zaterdag komt Natascha Ausma in actie in de klasse tot 78 kilogram op het toernooi in het Tsjechische Praag. Vrijdag kijken we op onze website en app vooruit naar de kansen van de judoka uit Lippenhuizen, die een aantal weken geleden nog brons won op de Grand Slam in Boedapest.

Trefwoorden: 
judo Tornike Tsjakadoea Praag
(Advertentie)
(Advertentie)