Ma Kelly's in Frieschepalen moet sluiten: door corona kan het niet meer uit

Muziekcafé Ma Kelly's in Frieschepalen sluit de deuren. Het beheerdersechtpaar Eppie en Jolanda van der Harst heeft besloten niet door te gaan met het café, de snackbar en het jaarlijkse 'crossed guitars'-festival. Reden: de coronacrisis.
Eppie van der Harst van Ma Kelly's Muziekcafé © Omrop Fryslân, Willem de Vries
Het café is daarmee het zoveelste slachtoffer van de crisis. Want door alle beperkingen kan het niet meer uit. Jarenlang wisten artiesten uit binnen- en buitenland het café, dat zijn naam te danken heeft aan de band Status Quo, te vinden.

Afscheid van een passie

"We moeten afscheid nemen van een passie", zegt Eppie van der Harst. Maar het kan zo niet langer. "Vijf maanden dicht en dus ook geen inkomen. Van die vergoeding van de regering kan je net het gas betalen. Dit is niet vol te houden."
De beheerder hebben de laatste tijd het eetgedeelte van Ma Kelly's uitgebouwd. "Mijn vrouw kwam het het pubfood-idee. Eterij is de toekomst, dachten we."
Niemand kan van de appels aan de bomen leven.
Eppie van der Harst, Ma Kelly's
Het is nu over en uit. "We hebben de stekker eruit getrokken, want we moeten verder. Niemand kan van de appels aan de bomen leven."
Eppie zoekt nu een baan als chauffeur op een bus of vrachtwagen, wat hij eerder ook deed, en Jolanda is ook druk aan het solliciteren.
Eppie van der Harst: "Vijf maanden geen inkomen"