Inloophuizen kankercentrum De Skulp in financiële nood door corona

De Skulp, het Friese centrum voor leven met kanker, heeft het zwaar door de coronacrisis. Volgens De Skulp hebben veel zogenoemde inloophuizen van IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) het lastig. Normaal komt een groot deel van de inkomsten voor deze SkulpCafé's uit de KWF Samenloop voor Hoop, maar dit wandelevenement ging dit jaar vanwege corona niet door.
© De Skulp
De inloophuizen van De Skulp krijgen nu veel minder geld. De Skulp heeft op dit moment inloophuizen in Drachten en Heerenveen, maar er komen volgend jaar ook huizen in Sneek en Leeuwarden. "Het inloophuis is een onmisbare plek voor mensen die te maken hebben met kanker. Daar waar het in het ziekenhuis draait om het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden," schrijft de organisatie.

Actie

Om de SkulpCafé's te helpen wordt er met KWF en IPSO een actie georganiseerd. Zo worden er mondkapjes gemaakt met het logo van De Skulp erop, om zo geld in te zamelen.