Foppe de Haan: "Cambuur wordt kampioen"

16 nov 2020 - 17:02

SC Heerenveen kwam dit weekeinde niet in actie vanwege de wedstrijden van het Nederlands elftal, terwijl SC Cambuur zondag de vloer aanveegde met concurrent Almere City. Genoeg reden om door te praten over het voetbalweekeinde en om dieper op dé club van onze gast in te zoomen. Dat doen we in de SportCast met oud-trainer en clubicoon Foppe de Haan van SC Heerenveen.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook de eerdere afleveringen van de SportCast terug te luisteren. Daarnaast zijn daar ook de podcastafleveringen over 100 jaar SC Heerenveen, verhalen uit het verleden, terug te luisteren.

Ameland is als een tweede thuis voor Foppe de Haan, en hij brengt er dan ook veel tijd door in deze coronatijd. Natuurlijk samen met zijn vrouw Geke. "Het gaat eigenlijk heel goed. Wij zijn graag op Ameland. De natuur is echt mooi en ik mag graag golfen." Het voetbal volgt De Haan natuurlijk nog wel op de voet.

Foppe Complex

De Haan is ook goed op de hoogte van het supportersinitiatief om een tribune naar Riemer van der Velde en hem te noemen. "Ik heb met Geke overlegd en ze zei: als die mensen dat zo zien, vinden wij het ook mooi. Toen zei ik: Ok, dan vind ik het ook mooi." De Haan heeft daarvoor ook contact gezocht met Van der Velde, omdat hij graag gezamenlijk met de oud-voorzitter wil optrekken. "Als het zo gaat zoals het gegaan is, ben ik er hartstikkene blij mee."

Volgens verslaggever Arjen de Boer wordt het plan op dit moment verder onderzocht en zou er een tribune naar Van der Velde vernoemd worden, en het trainingscomplex naar De Haan. Daar kan de oud-trainer wel mee leven: "Dat vind ik prima. De Haan hoeft niet, dan alleen Foppe. Dus het Foppe Complex."

Galavoorstelling

Over de galavoorstelling van SC Cambuur tegen Almere City (7-2) is verslaggever Geert van Tuinen lyrisch: "Het is kwalitatief een van de mooiste wedstrijden van Cambuur die ik ooit gezien heb. Er wordt prachtig mooi gevoetbald."

De Haan heeft de wedstrijd van zondag via de radio gevolgd, maar ook hij kijkt regelmatig naar de wedstrijden van de Leeuwarders. "Cambuur kan gewoon goed voetballen. Dat deden ze vorig jaar ook al. Ze hebben die hele toestand knap achter zich gelaten. Cambuur wordt kampioen."

Kampioen zal SC Heerenveen niet worden, maar de Feansters presteren wel zeer goed onder leiding van Johnny Jansen. De Haan had niet verwacht dat Jansen hoofdtrainer zou worden. "Ik heb nooit van hem begrepen dat hij dat wilde, maar ik had ook niet zo heel veel contact meer met ze. Maar ik dacht: hebben we eindelijk één van de club zelf, dat is alleen maar beter. Hij doet het prima. Hij is heel rustig en hij heeft echt verstand van trainen."

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(Advertentie)
(Advertentie)