Kamp-Cambuur blij met overwinning op concurrent: "Alles wat we deden viel goed"

"Dit was een avond waarop we het niveau haalden waarop we graag willen zitten", zei assistent-trainer Pascal Bosschaart over de wedstrijd. Ook zijn spelers Erik Schouten en Michel Paulissen waren blij met de grote overwinning op concurrent Almere City. "Zeven goals verwacht je niet al weet je dat je makkelijk scoort. Maar het is misschien wel wat overdreven, maar we zijn er blij mee."
© Orangepictures
Omdat hoofdtrainer Henk de Jong na de wedstrijd met griep naar huis is gegaan, stond assistent-trainer Pascal Bosschaart de media te woord. "We hebben Henk na de wedstrijd naar huis gestuurd. Het mandje in en morgen weer fit", is Bosschaart kort over de situatie van De Jong. Over de wedstrijd is hij tevreden. "We speelden vandaag bijna perfect. Al sinds vorig seizoen hebben we deze lijn te pakken. Vorige week verloren we de wedstrijd net, nu win je hem."
"Alles wat we deden viel goed, maar dat dwongen we ook af met goede druk naar voren en voetbal van achteruit. Ze waren gehavend, maar dat mag geen excuus zijn. Wij speelden echt mooi voetbal. Dit zijn wedstrijden waarvan je wilt dat er mensen in het stadion zitten, op tv beleef je het toch anders dan in het stadion."
Almere City kwam eigenlijk nooit echt in de wedstrijd. "Wij speelden heel goed in de discipline, lazen de wedstrijd goed en creëerden van daaruit onze kansen. Dan wordt het 7-1 en wil je door naar meer, maar we kunnen toch trots zijn op het Cambuur van vandaag. Het belangrijkst is dat we al 1,5 jaar goed spelen en een goed gevoel hebben over de wedstrijden. Dit was een avond waarop we het niveau haalden waarop we graag willen zitten."
Pascal Bosschaart nei Cambuur - Almere
Ookk Paulissen stond tevreden voor de camera. "Van tevoren weet je dat het een belangrijke pot is, maar dat het zo loopt verwacht niemand." Paulissen makke de earste goal, neffens him in wichtige. "Een goede bal van Gi (Giovanni Korte, red.), hard, scherp en hij zat er goed in. De 1-1 is ongelukkig, maar ik had wel het goede gevoel dat we ons eigen spel moesten blijven spelen. Dat deden wij volgens mij wel aardig", drukt Paulissen zich eufemistisch uit.
"Vijf minuten voor rust hadden zij wat druk, maar hoe we uit de rust komen is wel aardig denk ik. Wij hebben hen vanaf het begin het gevoel gegeven dat hier niets te halen viel. Het is een hele goede prestatie van ons", sluit de middenvelder af.
Mitchel Paulissen nei Cambuur - Almere
Het was pakjesavond", begint Erik Schouten te vertellen over hoe hij de wedstrijd beleefde. "Het is een bizarre uitslag. Als je in de rust met 4-1 voor staat weet je dat je na de rust wat ruimte gaat krijgen. Dan is 7-1 niet heel raar. Maar tegen zo'n tegenstander is het knap dat je zeven keer scoort. Ik hoorde net de statistieken: 10 schoten en 7 goals. Dat is vrij effectief, en tien keer op doel schieten is ook al veel."
Het was voor Schouten wel een verassing dat ze zoveel goals maakten. "Zeven goals verwacht je niet al weet je dat je makkelijk scoort. Maar het is misschien wel wat overdreven, maar we zijn er blij mee." Almere City was voor deze wedstrijd de ploeg met de minste goals tegen: 9. "Dat had ik nog niet gezien, maar dan hebben we hun tegendoelpunten bijna verdubbeld in een wedstrijd", zegt Schouten tevreden.
De aanvoerder zegt dat er op training al een hoog niveau werd behaald. "Ik moet eerlijk zeggen dat we op training al zeiden dat we het hoogste niveau sinds tijden behaalden tijdens het positiespel. Dat was toevallig, we drukken dat nu uit in goals."
Schouten blijft echter wel realistisch. "We moeten het niet grote maken dan het is. We gaan door naar donderdag", doelt Schouten op de wedstrijd in Doetinchem tegen concurrent De Graafschap.
Erik Schouten nei Cambuur - Almere