De vrouwen van Sportclub Heerenveen hebben vrijdagavond VV Alkmaar met 3-2 verslagen. De Friezinnen leken de wedstrijd te verliezen, maar sleepten in de laatste minuten nog een overwinning uit het vuur.
De samenvatting van de wedstrijd SC Heerenveen - VV Alkmaar:
Froulju Hearrenfean - Wedstriidferslach
De vrouwen begonnen niet goed aan de competitie en haalden uit zes duels slechts vier punten. Alkmaar deed het met een punt minder in evenveel wedstrijden nog minder, en dat was aan het verloop van het spel terug te zien.
De Friezinnen speelden aanvallend en de keepster van Alkmaar moest in de eerste twintig minuten al twee keer redding brengen op een schot van Tiny Hoekstra. Heerenveen kwam net voor rust op een 1-0 voorsprong toen een voorzet van Hoekstra door Alkmaar-verdediger Niekie Pellens in eigen doel gewerkt werd.
Tien minuten na rust maakte Charlotte Hulst de gelijkmaker voor Alkmaar en drie minuten later maakte Emmeke Henschen er ook al 1-2 van, waardoor de wedstrijd verloren leek voor Heerenveen.
Oanfierder Tiny Hoekstra oer de wedstriid:
Froulju Hearrenfean - Hoekstra

Comeback

Met nog één minuut te gaan kon Francisca Cardoso de 2-2 binnenschieten en in de blessuretijd haalde Zoï van de Ven met een vrije trap nog de tweede overwinning van het seizoen binnen: 3-2. Sanne Koopman kopte de vrije trap van Zoï in de eigen goal in de 94e minuut.