Dringende oproep op bussen en ambulances: extra handen voor de zorg

13 nov 2020 - 15:28

Fryslân heeft meer zorgmedewerkers nodig. Die dringende boodschap staat vanaf dit weekend op bussen en ambulances in Fryslân. Met de campagne 'Extra handen voor de zorg' moeten er voldoende gekwalificeerde medewerkers voor de zorg worden gevonden. Vervoersmaatschappij Arriva en de ambulancevoorziening RAV Fryslân werken hierin samen met organisaties voor ouderen en beperkte mensen en de thuiszorg.

De Friese zorginstellingen plaatsten vorige week al advertenties in dag- en weekbladen en deden meerdere oproepen via sociale media. Er komen nu stickers op de achterkant van zes bussen van Arriva en op ambulances van RAV Fryslân bij. Beide partijen vragen hiervoor geen vergoeding.

Meer aandacht betekent meer hulp

"Het is heel waardevol dat andere partijen kosteloos willen bijdragen aan ons doel: voldoende mensen vinden, om iedereen in Fryslân van goede zorg te kunnen blijven voorzien", zegt Martin Kirchner, bestuurder van ouderenzorgorganisatie Noorderbreedte.

Ondanks de lagere coronacijfers, hebben ze altijd nog veel ziekteverzuim. Zorgpersoneel moet thuis wachten op een testuitslag of kan door besmetting niet aan het werk. "We hebben heel hard extra handen nodig, om de zorg te kunnen blijven leveren", aldus Kirchner.

Extra handen

"Onze Friese zorgcollega's hebben extra handen nodig, om de toenemende druk op de zorg goed op te kunnen vangen", zegt Sietze Kijlstra, bestuurder van RAV Fryslân. "Hoe meer aandacht voor deze campagne, hoe meer extra handen voor patiënten. Daar werken we graag aan mee."

(Advertentie)
(Advertentie)