Henk de Jong ziet koploper Almere City als favoriet tegen SC Cambuur

13 nov 2020 - 15:18

"Almere is de favoriet; zij staan bovenaan". Dat zegt Cambuur-trainer Henk de Jong. De nummers een (Almere City) en drie (Cambuur) van de eerste divisie staan zondagavond om acht uur tegenover elkaar in het Cambuur Stadion. En de Cambuur-trainer vindt Almere City dus de favoriet. "Maar ik sta liever zelf bovenaan", zo zegt hij er bij. Cambuur staat vijf punten achter de koploper uit Almere, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst doen de Leeuwarders dus hele goede zaken.

Henk de Jong sjocht Almere City as favoryt tsjin SC Cambuur

Cambuur verloor afgelopen zaterdag met 3-2 van Jong Ajax. Toch kijkt Henk de Jong terug op een goede week. "Het was een top week, ondanks het verlies tegen Jong Ajax. Wij haalden in die wedstrijd een topniveau. Maar Almere is ook top. Zij staan niet voor niets eerste. Zij zijn de te kloppen ploeg. Maar wij doen ons eigen ding."

Fitte selectie

Voor de wedstrijd tegen Almere City heeft De Jong een bijna volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Naast de langer geblesseerden lijkt alleen Issa Kallon de wedstrijd tegen Almere niet te halen. Het bezorgt de Cambuur-trainer soms de nodige keuzestress: "Ik lig er 's nachts wel eens wakker van. Iedereen wordt beter. Dat is ook wat we willen, maar het maakt de keuze wel moeilijk."

Dat geldt bijvoorbeeld voor de twee centrale verdedigers, Erik Schouten en Joris Kramer. Henk de Jong: "Ja, dat is heel moeilijk. Het zijn beide toppers. En hetzelfde geldt voor Maulun en Paulissen op het middenveld. De Jong wilde nog geen opstelling geven. "Ik moet het de jongens nog vertellen, dus ik wil er nu nog niets over zeggen, maar we komen er wel uit."

Henk de Jong sjocht Almere City as favoryt tsjin SC Cambuur

Een speler is in elk geval zeker van een basisplaats: middenvelder Mees Hoedemakers. Hij is bijna elke week uitblinker en maakte tegen Jong Ajax een prachtige goal, maar hij viel ook geblesseerd uit in die wedstrijd. Hoedemakers is echter fit voor de wedstrijd tegen Almere City. "Ja, ik ben fit. Ik kan spelen", zo zei hij na de training van vrijdag. "Ik heb vandaag alles mee gedaan en geen last gehad, dus het ziet er goed uit".

Hoedemakers kijkt uit naar de topper tegen Almere City. "Ja lekker toch? Heerlijk. Voetballen tegen een goede tegenstander, daar kijk ik naar uit. Er kunnen belangrijke punten worden gehaald." Ook Hoedemakers ziet dat er in de selectie van Cambuur veel concurrentie ziet. "En dat is heel goed. Daar worden we niet minder van. Het zorgt er voor dat iedereen volle bak geeft en scherp is".

Ook in Almere wordt uitgekeken naar het duel met Cambuur:

Henk de Jong sjocht Almere City as favoryt tsjin SC Cambuur

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Almere City FC begint zondagavond om acht uur. Verslaggever Geert van Tuinen verzorgt op de radio het commentaar vanuit het Cambuur Stadion. Maandag is er in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd terug te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)