Basispremie De Friesland stijgt volgend jaar met drie euro

12 nov 2020 - 10:14

De zorgpremie voor de populairste basisverzekering van De Friesland, de Alles Verzorgd Polis, stijgt in 2021 met drie euro. Op dit moment is de maandpremie van de Alles Verzorgd Polis 125,45, dat wordt 128,45.

Foto: De Friesland

Reden voor de verhoging zijn de verruimingen van de vergoedingen in de basisverzekering en de oplopende loonkosten in de zorg. "Je ziet dat iedereen een cao-verhoging krijgt. Dat wordt altijd verdisconteerd in de premie", legt directeur Steven Hofenk van de zorgverzekeraar uit. "Er wordt ook meer gebruik gemaakt van dure medicijnen."

Eigen vermogen

De Friesland zegt er alles aan te doen om de zorgpremie betaalbaar te houden. "Onder meer door goed te letten op onze eigen bedrijfskosten en door een deel van ons eigen vermogen in te zetten", legt directeur Steven Hofenk van de zorgverzekeraar uit. Het is het zesde jaar op rij dat De Friesland eigen vermogen inzet om premiestijgingen op te vangen. Dit jaar gebruikt De Friesland daarvoor zo'n 13,5 miljoen euro.

Om op de eigen bedrijfskosten te bezuinigen, heeft De Friesland vorig jaar gereorganiseerd. Hofenk: "Dat levert per saldo toch een miljoen of 4 of 5 op per jaar. Dat gaat natuurlijk helaas ten koste van banen."

De premie van de online polis van De Friesland, de Zelf Bewust Polis, wordt later donderdag bekendgemaakt.

Steven Hofenk van De Friesland

(Advertentie)
(Advertentie)