SC Cambuur officieel periodekampioen: wonder tussen De Graafschap en NAC uitgebleven

11 nov 2020 - 20:36

SC Cambuur is woensdagavond zonder zelf in actie te komen periodekampioen geworden. De Leeuwarders waren afgelopen maand na de overwinning op Roda JC (3-0) al zo goed als zeker van de periodetitel, maar theoretisch kon De Graafschap nog wel voorbij Cambuur. Daarvoor moesten ze woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen NAC Breda met achttien doelpunten verschil winnen. Dat lukte niet: het werd 1-0 voor De Graafschap.

Fjoerwurk by de wedstriid tusken SC Cambuur en Roda JC - Foto: www.orange-pictures.nl

Door de periodewinst is Cambuur al zeker van een plaats in de play-offs om promotie naar de eredivisie. De club hoopt natuurlijk geen gebruik te hoeven maken van dat recht. Als de Leeuwarders bij de eerste twee in de reguliere competitie eindigen, promoveren ze rechtstreeks naar het hoogste Nederlandse voetbalniveau. Naast een startplaats in de nacompetitie is er aan de periodetitel ook een geldprijs van 60.000 euro verbonden.

Voor aanvaller en clubtopscorer Robert Mühren is het dubbel feest. Hij werd eerder al uitgeroepen tot beste speler van de eerste periode. Ook zijn teamgenoot Issa Kallon was genomineerd voor die prijs. Trainer Henk de Jong en doelman Sonny Stevens ontvingen ook een nominatie, maar grepen naast de prijzen voor respectievelijk beste trainer en beste keeper.

(Advertentie)
(Advertentie)