School Drachten oefent met lessen op afstand: niet meer 4, maar 2 systemen

11 nov 2020 - 16:12

Als de scholen weer dicht moeten vanwege corona, weten ze op christelijke scholengemeenschap Liudger, locatie Splitting in Drachten, in ieder geval hoe het met de lessen komt. Dat is althans de bedoeling van de oefendag. Leerlingen en personeel zijn woensdag thuisgebleven, om te oefenen met onderwijs op afstand.

Foto: Omrop Fryslân, Darshan Boerema

Zo wilden ze meer eenheid in de systemen brengen, vertelt Wytze Algra van de school:

"We gaven met vier, of vijf verschillende systemen onderwijs op afstand. De leerlingen, maar ook de docenten waren het spoor soms bijster. Leerlingen in verschillende leerjaren en die van verschillende leraren les hadden, kregen de informatie op verschillende manieren. We hebben nu afgesproken dat we maar twee systemen gebruiken."

De oefendag is een voorbereiding op een nieuwe lockdown, die er misschien wel nooit gaat komen. Het is nog altijd niet duidelijk wat precies de rol is van scholen bij de verspreiding van het coronavirus .

Deskundigen van het OMT adviseerden het kabinet deze maand nog om de bovenbouw van middelbare scholen twee weken te sluiten. Andere deskundigen willen nog verder gaan, en zeggen dat de sluiting voor alle scholen moet gelden. Het kabinet vindt het onderwijs te belangrijk en wil voorlopig niets weten van een sluiting.

Wytze Algra over de oefendag

Trefwoorden: 
Drachten Liudger coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)