Politie zoekt getuigen van mishandeling door minderjarige meisjes

10 nov 2020 - 17:20

Een 26-jarige vrouw is maandagmiddag op de Minnemastraat in Leeuwarden mishandeld door twee minderjarige meisjes. De meisjes kozen na het voorval het hazepad. De politie is nu op zoek naar de daders en naar getuigen.

Foto: Ben de Jager, Omrop Fryslân

De vrouw fietste door de Minnemastraat toen de twee tienermeisjes haar in het voorbijgaan vroegen of ze drugs wilden kopen. Toen ze nietreageerde, werd ze uitgescholden. De vrouw besloot terug te fietsen om het tweetal aan te spreken.

Toen ze dat deed, werd ze door de meisjes van haar fiets getrokken en geschopt. Een passerende jongen heeft de meisjes van de vrouw af getrokken. De meisjes zijn hierna niet weer gezien. Hoe ernstig de vrouw gewond is geraakt, is niet duidelijk.

De politie is nu op zoek naar de daders. Ook wil de politie in contact komen met de jongen die de vrouw te hulp schoot, en met andere getuigen. Hieronder het signalement van de twee meisjes.

Meisje 1: Licht getint, 1,60 tot 1,70 m lang, zwart bomber jack met witte bontkraag, lichtgekleurde broek, grote zilverkleurige oorringen
Meisje 2: Donker getint, tussen 1,70 en 1,80 m lang, zwarte jas en broek

Voor beide: Tussen 14/16 jaar, tenger postuur, bol gezicht en zwart opgestoken haar.

(Advertentie)
(Advertentie)