Zijn mensen thuis wel aan het werk? Zo mag een werkgever de werknemers in de gaten houden

09 nov 2020 - 20:43

Het is voor sommige werkgevers een dilemma: hoe weet je of werknemers die thuiswerken wel echt genoeg tijd aan hun werk besteden? Sommige werkgevers zetten daarom digitale technologie in, om zo op afstand te kunnen zien wat je thuis allemaal doet. Maar in veel gevallen mag dat helemaal niet, legt Henk van der Ee uit, die werkzaam is aan de MKB Cybercampus in Leeuwarden.

Foto: ANP

Henk van der Ee over wat wel en niet mag

Ten eerste: hou houden bedrijven hun werknemers in de gaten?

"Er zijn heel veel apps om monitoringssoftware te installeren op laptops op de thuiswerkplek van werknemers. Die houden bij hoeveel tijd je besteedt op bepaalde systemen. Of ze maken om de 10 minuten een foto van je scherm, zodat ze kunnen zien wat je doet of wat je niet doet. Die software is te koop, in Amerika wordt er veel gebruik van gemaakt."

Zijn er meer manieren?

"Werkgevers kunnen, als ze willen, via de gewone systemen al best veel bijhouden: welk tijdstip log je in, wanneer verstuur je een mailtje? Dat zijn allemaal gegevens die het bedrijfsnetwerk al bijhoudt. Maar je mag die gegevens niet allemaal zomaar gebruiken vanwege de privacywet."

Waar ligt de grens, wat is toegestaan?

"De grens is best wel strikt: het mag niet, tenzij er vooraf melding is gedaan aan de medewerkers dat het gebeurt én als ze toestemming hebben gegeven. Het kan eigenlijk alleen als er mogelijk heel bedrijfsgevoelige gegevens mogelijk gestolen worden. Maar als je zo iets doet, dan moet dat worden afgestemd met de Ondernemersraad."

Dus de werkgever wil de werknemers goed in de gaten houden, maar dat mag eigenlijk niet.

"Nee, zeker niet. De vraag is ook: is dat dé manier om erachter te komen of iemand voldoende doet? Door corona is het gewone toezicht weggevallen en zoeken werkgevers en leidinggevenden naar dit soort manieren om toch maar in de gaten te houden wat iemand doet. Maar je kunt veel beter sturen op wat iemand op moet leveren. Een rapport bijvoorbeeld: kijk of iemand dat op tijd aflevert, in plaats van alle stappen krampachtig in de gaten te houden. Zo sterk op de controle zitten, is een beetje een ouderwetse manier van leidinggeven. Je kunt beter insteken op vertrouwen en afspraken maken met werknemer over wat hij of zij moet afleveren."

Wat voor advies kun je werknemers geven die zich toch bekeken voelen?

"Maak er in ieder geval melding van bij je leidinggevende of werkgever dat je het idee hebt dat dat gebeurt. Als je geen afdoende antwoord krijgt, dan zijn er ook mogelijkheden door melding te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Bij grotere bedrijven kun je ook de Ondernemersraad inschakelen, want werknemers in de gaten houden is gewoon niet toegestaan."

(Advertentie)
(Advertentie)