"Als FC Utrecht Henk de Jong haalt, dan halen ze een succestrainer"

09 nov 2020 - 16:43

Het was voor de beide Friese betaalde voetbalclubs niet zo'n succesvol weekeinde: Jong Ajax en AZ namen in totaal zes punten mee in de bus naar Noord-Holland. SC Heerenveen was kansloos tegen een goed voetballend AZ en SC Cambuur miste kans op kans, waardoor Jong Ajax met de overwinning naar huis ging. We praten erover in de nieuwe SportCast en ook gaat het over Joey Veerman en Jong Oranje, Henk de Jong en FC Utrecht en ja, alweer: handsballen.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren. Je vind er ook de podcastafleveringen over 100 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.

Nu John van den Brom naar RC Genk gaat, moet FC Utrecht op zoek naar een nieuwe trainer. Daarbij valt zo nu en dan ook de naam van Henk de Jong, zoals zondag in het NOS-programma Studio Voetbal. Oud-voetballer Pierre van Hooijdonk noemde de naam van De Jong. Daar zullen ze in Leeuwarden niet zo blij mee zijn, denkt Geert van Tuinen. "Dat mag ik niet hopen voor Cambuur."

Andere namen die genoemd worden, zijn die van Wim Jonk en Mark van Bommel. Andor Faber denkt dat FC Utrecht ook eerder voor zo'n trainer zal gaan dan voor De Jong. "Ik denk dat Utrecht voor een grote naam gaat, dus eerder Van Bommel of Jonk. Die willen met bravoure de top aanvallen."

De Jong heeft niet de naam

Namen zijn belangrijker dan wat trainers kunnen, ziet Geert van Tuinen. "Het is één grote 'mannetjesmakerij'. Je moet gewoon kijken naar wie een grote trainer is en dan komt Henk de Jong misschien wel als eerste aan de beurt. Als FC Utrecht Henk de Jong haalt, dan halen ze een succestrainer. Maar Henk heeft niet het verleden als Van Bommel of Jonk. Ik hoop voor Cambuur dat ze het niet doen."

Wietse Dijkstra is Cambuur-fan en werk voor het Algemeen Dagblad. Hij belt in: "Ik heb de naam bij ons nog niet gelezen. Ik denk wel dat het type trainer van Henk prima bij Utrecht zou passen."

Veerman niet in Jong Oranje

Over de nederlaag van SC Heerenveen tegen AZ zijn Arjen de Boer, Andor Faber en Geert van Tuinen snel uitgepraat. Dat zijn ze niet als het gaat over Joey Veerman, die niet opgeroepen is voor Jong Oranje. Geert van Tuinen: "Ik was er wel door verrast. Ik had gedacht dat hij bij de selectie zou zitten. Hij is wekelijks dé uitblinker bij SC Heerenveen, hoe kan je er omheen? Ik vind het vreemd."

Volgens Andor Faber moet Veerman blij zijn dat hij niet naar Jong Oranje hoeft. "Zie eens wat er de vorige keer gebeurd is met Jong Oranje. Die hele selectie heeft corona gehad. Boadu, Teze, Gakpo, bondscoach Van de Looi zelf. Het is een 'brandhaard' voor coronabesmettingen. Dat neem je weer mee naar je club, dat moet je niet willen."

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(Advertentie)
(Advertentie)