Noppert en Van Gerwen verliezen van Duitsers in kwartfinale van wereldbeker darten

08 nov 2020 - 17:35

De Friese darter Danny Noppert is met Micheal van Gerwen niet verder gekomen dan de kwartfinale van de World Cup of Darts. Duitsland won de beslissende wedstrijd met 4-3.

Foto: www.orange-pictures.nl

In een zogenaamde 'koppelwedstrijd' namen Noppert en Van Gerwen het op tegen Gabriel Clemens en Max Hopp, nadat de individuele strijd eindigde in 1-1. Noppert verloor zijn partij tegen Clemens met 4-3, maar Van Gerwen kon Hopp inpakken met 4-1.

De eindstrijd was spannend. Met een stand van 3-3- was de laatste leg bepalend. Clemens raakte de dubbel 10 met de laatste pijl die hij had en daarmee was het pleit beslecht voor de Nederlanders.

Het was zondag aan het begin van de middag nog niet duidelijk of de wedstrijd gespeeld kon worden, omdat Van Gerwen een probleem had met zijn rug. Een dokter bekeek hoe erg de situatie was. Als Van Gerwen niet verder had gekund, zou Nederland uit het toernooi gehaald zijn.

De World Cup of Darts wordt dit jaar in Salzburg gehouden, in Oostenrijk. Er doen 32 landen mee, die ieder twee spelers leveren. Ze spelen enkel- en dubbelpartijen. De regerend kampioen van de World Cup is Schotland, dat vorig jaar met Gary Anderson en Peter Wright de titel pakte.

(Advertentie)
(Advertentie)