Lokale supermarkt is meer dan een winkel alleen: "We doen veel voor de gemeenschap"

07 nov 2020 - 20:00

Wat is de meerwaarde van de zelfstandige winkel? Die vraag krijgen klanten van de supermarkt in Hallum zaterdag voorgelegd. Het is een actie van de branchevereniging van zelfstandige winkeliers. De vereniging merkt dat mensen niet altijd het belang van deze winkeliers beseffen.

NOCH Wearde lokale supermerk

"We vinden het belangrijk dat mensen weten dat het niet alleen om boodschappen gaat, maar dat we voor de gemeenschap vee doen. Zoals sponsoring, je zit in besturen, werkgelegenheid en sociale contacten", vertelt eigenaar van de supermarkt Sybren Wip.

Eén van de klanten laat weten dat hij de familiaire sfeer mooi vindt en dat ze geen nee verkopen. Een ander is blij dat het dorp nog een supermarkt heeft en hoopt dat dit zo blijft.

Reacties naar de politiek

Het is de bedoeling om alle reacties van klanten uit het hele land aan de politiek aan te bieden om ook hen te laten zien welke rol deze winkeliers in een gemeenschap hebben. Naast waardering, roepen ze ook op om de regeldruk te verminderen "Er komen steeds meer regels bi. Soms met ik meer tijd kwijt achter de schermen om op papier alles voor elkaar te hebben, dan dat ik op de werkvloer ben."

Trefwoorden: 
Hallum supermarkt winkeliers
(Advertentie)
(Advertentie)