Cambuurders zoeken schuld verlies bij zichzelf: "We verzuimen de 3-1 te maken"

07 nov 2020 - 19:47

Waar Cambuur zaterdagavond lang op voorsprong stond en afstevende op een overwinning, was het toch Jong Ajax dat er met de punten vandoor ging. De reden van het 2-3 verlies is volgens spits Robert Mühren duidelijk: "We verzuimen de 3-1 te maken."

Robert Mühren

"We waren niet constant genoeg in het spel", zegt Mühren. "Ajax heeft drie momenten gehad dat ze beter waren, als ze dat niet hebben win je waarschijnlijk."

Mühren zag dat de Ajacieden langzaamaan beter in de wedstrijd kwamen. "Na een uur hebben we de 3-1 niet gemaakt en worden zij wat gevaarlijker. Dan hoop je dat 'ie niet valt, maar zij hebben er wel de kwaliteiten voor."

Ook de manier waarop de Amsterdamse doelpunten vielen, was de spits niet te spreken. "Dat is enorm zuur, die eerste kan je weinig aan doen maar bij de 2-3 moeten we gewoon beter verdedigen. Ik denk dat het een één-op-één duel was, dan zeggen ze: 'die mag je niet verliezen', maar het gebeurt. Dat is zonde."

Mooi voor de neutrale kijker

Omdat beide ploegen aanvallend spelen, was het wel een mooie wedstrijd voor de neutrale kijker, vindt ook aanvoerder Mühren. "Ik denk dat dat vaak zo is tegen Ajax, omdat we beiden willen voetballen. We leggen beide de energie erin zoals het hoort, dat maakt het waarschijnlijk leuk om te kijken. Maar uiteindelijk kopen we er niks voor."

Het duel tegen koploper Almere City van volgende moet nu gewonnen worden om de koppositie in zicht te houden, maar Mühren is nog niet bezorgd. "Het is een lange race, geen sprint. Dus dat komt wel goed."

Trainer Henk de Jong

"We hebben dit helemaal aan onszelf te wijten, natuurlijk", zei trainer Henk de Jong. "We hebben gewoon zeventig minuten lang geel goed gevoetbald en dan moet het 4-1 of 5-1 zijn. Dit is een top-Ajax, dan kan je achteruit gedrongen worden. We moesten een aantal keer wisselen, daar werd het ook niet beter van."

De Jong zag bij vlagen goed voetbal en Cambuur kwam dan ook tot veel kansen. "Dat is echt heel knap, hoe we daartoe kwamen. Maar op een bepaald moment merk je, je moet de 3-1 maken anders gaat het straks omdraaien. Dan kan je wel meer verdedigers inbrengen, maar dan kom je nog verder terug."

'We stonden niet klaar'

Vooral het laatste doelpunt was jammer, vindt De Jong. "Ik moet de corner nog terugkijken, maar volgens mij stonden we niet klaar. Dat mag niet gebeuren in de negentigste minuut, dat is zonde."

Ook De Jong heeft nog geen zorgen over de wedstrijd tegen Almere City. "Gewoon weer voetballen jongens dit kan gebeuren. Je weet van tevoren dat je wedstrijden gaat verliezen."

(Advertentie)
(Advertentie)