Lockdown zorgt voor drukte in natuur: "Kom niet naar Oranjewoud!"

07 nov 2020 - 16:12

Staatsbosbeheer verwacht dit weekeinde extra drukte in natuurgebieden waar normaal ook al veel mensen komen, zoals de bossen van Oranjewoud. Zo goed als alle attracties zijn dicht en het weer lijkt niet slecht. Dus zoeken Friezen de natuur op.

Drukte op een parkeerplaats in Oranjewoud - Foto: Omrop Fryslân

"We zijn schaatsers. Als Thialf open was, waren we daarnaartoe gegaan. Maar goed, dat kan dus niet. Als alternatief hebben we dit opgezocht. We komen uit Sneek en wilden lekker even naar Oranjewoud, de bossen in", zegt Joop van der Meer op een volle parkeerplek.

Boswachter Manon van Wesel zag de drukte wel aankomen. "Het verrast me niet. Oranjewoud is altijd wel druk in de weekenden en met de corona is het nog drukker." Ze roept mensen op om verder te kijken dan Oranjewoud. Zelf kon ze de auto al niet meer kwijt omdat er zoveel bezoekers waren. "Kom niet allemaal naar Oranjewoud!"

Drokte yn de natuer troch 'lock down' en moaie waar

Janke Ybema wandelt regelmatig met haar hond in de bossen. Ze ziet nu andere mensen dan anders. "Meer mensen zonder hond. Op de tijden dat we hier lopen, zijn hier altijd mensen met een hond, en het zijn meestal ook dezelfde mensen die je tegenkomt. Maar de laatste tijd tref ik steeds meer mensen zonder hond."

(Advertentie)
(Advertentie)