Omrop Tip: Toch voetbal op zaterdag, met de Omrop Fryslân Penaltybokaal

Een zaterdag zonder voetbalwedstrijden op het natte veld voelt nog steeds vreemd. Geen support van de supporters die gewoonlijk langs de lijn staan, geen geouwehoer om de bal of de discussies met de scheidsrechter of het nu wel of niet een overtreding was. En niet te vergeten, geen derde helft . Maar er is een strijd die wel losbarst: de strijd om de Penaltybokaal van Omrop Fryslân!
© Omrop Fryslân
Vanaf zaterdag 7 november strijden de 'ploegen' van de 5e klas B om de felbegeerde penaltybokaal. Het principe is simpel, tien kansen op 20 meter met een klein goaltje. Natuurlijk kan niet het hele team in actie komen, dus zal de topscorer of de meest technische speler van het team hun ploeg vertegenwoordigen.
De beste teams gaan door naar de finale en zo weten we welke ploeg op 19 december ruimte kan maken voor de Omrop Fryslân penaltybokaal 2020. Teams die meedoen zijn : Tzumarrum, Wardy, SSS 68, CVO, Blija, FVC, Holwerd, WWS, Ouwe syl , VCR, Marrum, Frisia 1883, Beetgum en Lions 66.
Volg de strijd vanaf zaterdag 7 november elke week in 'Sneon yn Fryslân' en bekijk de fragmenten terug op omropfryslan.nl/penaltybokaal