Eerste lichting nieuwe opleiding Noorderbreedte en Patyna geslaagd

06 nov 2020 - 18:40

De eerste groep deelnemers van een speciale opleiding in de zorg zijn geslaagd voor dit traject. Noorderbreedte en Patyna, twee zorgorganisaties voor ouderen, hebben de opleiding twee jaar geleden opgezet in Noordwest-Fryslân. Deelnemers konden vier dagen per week praktijkervaring opdoen; daarnaast kregen ze één dag per week les. Ze hebben twee diploma's gekregen, één op het gebied van welzijn en één op het gebied van zorg.

WMO-zorg - Foto: Shutterstock.com (Lighthunter)

De deelnemers, waarvan de meesten vanuit een ander werkveld dan de zorg afkomstig zijn, hebben de tweejarige mbo-opleiding 'Maatschappelijke verzorgende IG' gevolgd. Vier dagen per week konden ze praktijkervaring opdoen, op de verschillende locaties van Noorderbreedte en Patyna. Daarnaast kregen ze één dag per week les van docenten van ROC Friese Poort. In de opleiding is veel aandacht voor zowel het welzijn als de zorg, en de deelnemers hebben voor elk vakgebied een diploma gekregen: een diploma 'verzorgende IG' en een diploma 'medewerker maatschappelijke zorg'.

Vervolg

Met de opleiding wordt er straks niet alleen goede medische zorg verleend, maar er is ook veel tijd en aandacht voor het welzijn van cliënten. Het opleidingstraject heeft al een vervolg gekregen, waar ook Thuiszorg Het Friese Land zich bij aansluit.

(Advertentie)
(Advertentie)