Man (22) krijgt werkstraf voor straatroof op station van Leeuwarden

Het met geweld roven van een telefoon levert een 22-jarige Leeuwarder vrijdag bij de politierechter een werkstraf van 40 uren op, plus 40 uren voorwaardelijk. De diefstal, die de Leeuwarder samen met een 20-jarige stadsgenoot pleegde, vond plaats in oktober afgelopen jaar op het station van Leeuwarden.
Rjochter © Omrop Fryslân, Joris Kalma
Samen waren de Leeuwarders op de minderjarige eigenaar van de telefoon afgestapt. Op camerabeelden was te zien dat vooral de jongste verdachte nogal wat agressie vertoonde, hij gaf het slachtoffer een aantal klappen.

Weggegooid

Beide verdachten voelden in de jaszakken van het slachtoffer, maar uiteindelijk was het de 22-jarige Leeuwarder die de telefoon te pakken kreeg. Later zou hij deze aan zijn maat geven, die daarna het toestel volgens hem in de Oosterkade in het water heeft gegooid. De id-kaart van het slachtoffer had hij gehouden, die vond de politie terug op zijn slaapkamer.
De rechter legde een celstraf van 17 dagen op. Dat is even lang als het voorarrest, de 22-jarige hoeft dus niet terug naar de gevangenis. De zaak van de medeverdachte werd aangehouden, zijn advocaat was verhinderd.